“Velkommen til Myrland turist og servicesenter, stedet for deg som liker norsk natur, god mat og et hyggelig miljø.”

Turisthytter i området

Geiterygghytta
Geiterygghytta ligger i 1224 meters høyde, sentralt plassert midt i "Skarveheimen", men allikevel ikke mer enn 3 km fra Riksvei 50 Hol- Aurland. Det finnes gode parkeringsplasser i begge ender av tunnelen om sommeren, på vestsiden om vinteren. Derfra er det en 45 min. hyggelig spasertur på den gamle anleggsveien som går rett forbi Geiterygghytta (bilfri med bom).

Naturen er storslått, vill og vakker. DNT har et meget godt utbygget rutenett i området, med Geiterygghytta som det naturlige midtpunkt. Herfra kan man blant annet gå til Finse, Iungsdalen mm.

Dette er noen av aktivitetene/severdighetene du finner på Geiteryggen:
* 11 jettegryter * Natursti * Kittilsbuhøla (en fredløs mann bodde her i rundt 20 år)
* Polarrever * Kaniner *Godt ørretfiske i 2 vatn og elva *10 tamme reinsdyr (om vinteren)


Raggsteindalen Høyfjellsstue
Raggsteindalen skjærer seg inn i fjellmassivet fra Strandavatn i Hol, 1000 m.o.h. mot Hallingskarvet, fra bjørkeskogbeltet til snaufjellet, med høyeste punkt på Folarskardnuten, 1933 m.o.h.

Disse fjellområdene er kjent for sitt vakre turterreng, sommer som vinter, i en storslått natur, som søker sin like hvor som helst i Norge. Man kan på sommeren kjøre inn til hytta og om vinteren gå på ski eller få transport med banevogn over isen.

Raggsteindalen Høyfjellsstue er et flott utgangspunkt for både fotturer og skiturer, samt at man kan gå videre til andre av DNT sine hytter.


Iungsdalen turisthytte
Iungsdalshytta ligger flott til midt i vilreinens rike 1111 m.o.h og med Fødalen landskapsvernområde som næreste nabo. Mellom Hallingdal og indre Sogn. Hytta ligger med fin utsikt innover Iungsdalen og mot Reinskarvet.

For å komme til Iungsdalen må du ta båt eller bruke beina. Følg skilt til Vats øst for Ål sentrum, forbi Rødungen til Toviken, eller kjør opp fra "Grytebrua" i Hovet. Ta en båttur eller følg den merka stien til Iungsdalen Turisthytte.

Iungdsalshytta tilbyr servering for de som ikke er med på I fotefara til Eivind Fredlaus òg.

Om en vil kan man overnatte på Iungsdalhytta og gå videre til eksempel Bjøberg eller Raggsteindalen.

Utenom sesongen finns det et selvbetjent anneks for medlemmer av DNT.